ХХVІ Міжнародний славістичний колоквіум

23.05.2018 | 09:26

17-18 травня 2018 р. Інститут славістики ЛНУ спільно з кафедрою слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького ЛНУ та філологічним факультетом Університету Баня-Луки (Боснія і Герцеговина) провів черговий ХХVІ Міжнародний славістичний колоквіум.
Відкриття цьогорічного колоквіуму було позначене сумними нотама. В рамках пленарного засідання було вшановано пам’ять професора Володимира Чорнія, з ініціативи і значною мірою завдяки старанням якого цей науковий форум уже понад чверть століття проводиться у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Науковий захід, який завжди асоціювався з іменем професора Чорнія, завжди наснажувався його невичерпною творчою енергією, вперше відбувся без Володимира Павловича. Відомий вчений-славіст відійшов у Вічність 3 лютого 2018 р.
На двох пленарних та восьми секційних засіданнях було виголошено 47 доповідей, 48-ма вченими-славістами з України (Львів, Київ, Харків, Ужгород, Одеса, Івано-Франківськ, Тернопіль, Дрогобич, Трускавець), Боснії і Герцеговини, Польщі та Німеччини. Як і в попередні роки,представлені доповіді сукупно охопилии усі основні сфери славістики, яскраво демонструючи міждисциплінарний характер цієї галузі і відповідно плідну творчу співпрацю науковців різних спеціальностей.
Від імені Оргкомітету висловлюю величезну подяку всім учасникам ХХVІ Міжнародного славістичного колоквіуму.