ХІ Львівський соціологічний Форум «Соціологія сьогодення: тенденції та перспективи розвитку»

02.04.2018 | 14:37

30 березня 2018 р. у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся ХІ Львівський соціологічний Форум «Соціологія сьогодення: тенденції та перспективи розвитку», організований кафедрою соціології історичного факультету ЛНУ та Львівським обласним відділенням Соціологічної асоціації України (САУ).
Цьогорічний Форум був присвячений урочистостям з нагоди ювілею доктора соціологічних наук, професора кафедри соціології Львівського національного університету імені Івана Франка, віце-президента Соціологічної асоціації України Наталії Йосипівни Черниш.
У межах Форуму також відбулося засідання Правління Соціологічної асоціації України та круглий стіл.
З ключовою доповіддю «Стан сучасного соціологічного теоретизування: глобальний досвід та локальні специфікації» на круглому столі виступила професор Н.Й. Черниш.
Ця доповідь розгорнула дискусійний майданчик щодо тенденцій та перспектив розвитку соціології сьогодення. А саме йшлося про структуру соціологічного знання, взаємозв’язки і співвідношення загальної соціологічної теорії та метатеоретизування. Учасники обговорювали потребу розгляду питання нового обміну сенсами, або, як тепер модно говорити, інтерфейсів соціології, соціогуманітарних та природничих наук. Дискусії велися щодо статусу методологічних поворотів у соціології останнього часу та яким чином розрізняються метатеоретизування в умовах як соціологічної мультипарадигмальності, так і в ситуаціях міждисциплінарності і трансдисциплінарності.
Нижче фотозвіт