ІІІ Всеукраїнський конкурс наукових і науково-популярних робіт “Історія яка нас об’єднує”

24.06.2017 | 19:05

Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА, Департамент освіти і науки ЛОДА та Мистецький Фонд імені Короля Данила оголосили ІІІ Всеукраїнський конкурс наукових і науково-популярних робіт “Історія яка нас об’єднує”.
Тематика цьогорічного конкурсу: “Україна в боротьбі за державність та незалежність. До 100-річчя Української революції 1917–1921, 75-річчя створення УПА, 25-річчя проголошення Незалежності України”.
Мета цього конкурсу – сприяння молодим історикам, які прагнуть вивчати актуальні та малодосліджені сторінки української історії; заохочення суспільного обговорення та правдивого висвітлення подій минулого, консолідації українського суспільства і поглиблення знань з історії України.
Актуальні напрямки досліджень: історична антропологія, мікроісторія, національно-визвольні змагання.
Актуальні теми: “Людина у вирі ХХ століття”, “Репресії та депортації у ХХ ст.”, “Українська національна революція 1917–1921”, “Український визвольний рух 1920х–1950х років”, “Українсько-польські стосунки у ХХ ст.”, “Історія українського війська”, “Боротьба за ідею у ХХ ст”, “Сучасна історія України”, “Євромайдан”, “Революція гідності”, АТО, “Постаті української історії”.

Учасниками конкурсу можуть бути студенти та аспіранти вищих навчальних закладів України ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі, потрібно подати заявки до 30 червня 2017 року на адресу: storythatunites@gmail.com
https://drive.google.com/open…
Детальніше за посиланням
http://loda.gov.ua/news?id=28010