Культурна спадщина Львова: презентація для гідів і вчителів

10.05.2019 | 13:14

20 травня о 12.30 запрошуємо гідів, вчителів, музейників в Центр розвитку туризму на презентацію великого соціологічного дослідження про спадщину Львова “Культурна спадщина Львова: знати, щоб передавати”.

Місце: Lviv Tourism Office (вул. Руська, 20)

Культурна спадщина міст на перетині різних культур – це про збереження, підтримку та відтворення, тобто радше про роботу, ніж даність. Якою є культурна спадщина Львова в очах тих, хто залучений до цієї роботи – насамперед, тих, хто працює в освітній, музейній і туристичній сферах? Які аспекти культурної спадщини міста потребують більшої уваги в екскурсійних маршрутах та освітніх програмах? Алла Марченко презентує спектр відповідей на ці та інші запитання на основі аналізу фокус-групових та індивідуальних інтерв’ю в експертних колах Львова для вчителів, гідів, музейників.

Водночас, під час виступу відбудеться презентація результатів масового опитування населення Львова про культурну спадщину. Якими є асоціації пересічних містян(ок) з культурною спадщиною своїх міст, коли мова йде про осіб, події чи простори? Що викликає захоплення, а що пов’язане зі складними та неоднозначними емоціями? На семінарі відбудеться обговорення точок перетину експертних кіл та ширших кіл населення, можливостей співвідносити потреби аудиторії зі збереженням фахового підходу в школі, музеї, на екскурсії.

Більше про презентацію на сайті Центрі міської історії: http://www.lvivcenter.org/uk/chronicle/news/?newsid=3117

Дослідження проведені Центром міської історії у співпраці з Українським центром вивчення громадської думки “Соціоінформ” та є частиною проекту “Re_HERIT спільна відповідальність за спільну спадщину”, який фінансується Європейським Союзом.