Міжнародний день музеїв у Музеї «Територія Терору»

17.05.2019 | 10:46

17-19 травня у Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія Терору», у межах проведення Міжнародного Дня музеїв, відбудуться майстер-клас «Територія Терору: музейна кухня» та нічні екскурсії музейним комплексом. Вхід на події вільний, за умови реєстрації

З 10:00 до 20:30 гості зможуть оглянути оновлену виставку «Табір примусових робіт «Янівська» – індустрія терору»
Виставка створена у 2018 році в межах загальноміської програми «Lwów, לעמבערג‎, Львів, Lemberg’43: Місто, яке (не) пережило» − серії меморіальних заходів до 75 роковин ліквідації Львівського ґетто та табору примусових робіт «Янівська». Вона є першою спробою репрезентувати маловідому історію табору в музейному просторі.

Ідея – дати змогу відвідувачам самостійно дізнатись про трагічні події у таборі через ознайомлення з оригінальними джерелами. Насамперед через світлини, що ілюструють різні аспекти табірного повсякдення, а також унікальні аудіо- та відеозаписи свідчень колишніх в’язнів та їх переслідувачів, віднайдені в архівах або задокументовані в ході реалізації усноісторичного проекту #непочуті. Важливою частиною експозиції є кулі, гільзи, шматки колючого дроту та інші предмети, виявлені у 2018 р. в «Долині смерті» – місці масових вбивств в’язнів табору. Вони так само свідчать про моторошні табірні реалії. Крім цього, представлено дві музейні реконструкції одягу – однострій німецького есесівця з табірної охорони та одяг в’язня. Також в оновленій виставці представлений історія та запис мелодії «Танго смерті», яку виконував оркестр табору. Мелодія відтворена зі збережених нот колишнього в’язня табору Богдана Коха.

17, 18 та 19 травня о 21:00 відбудуться нічні екскурсії музейним комплексом «Територія Терору»

Учасники екскурсії дізнаються історію створення музею, львівського ґетто та радянської пересильної тюрми №25. Наукові співробітники проведуть екскурсію виставкою «Табір примусових робіт «Янівська» – індустрія терору», гості зможуть одними з перших ознайомитись із новим мультимедійним наповненням музею. Шум потягів, що проїжджають повз музей, освітлення зі спостережних вишок створить умови для повного занурення в тему, глибокого усвідомлення трагічних подій минулого.

ВХІД ВІЛЬНИЙ
Реєстраційна форма (обов’язкова): https://forms.gle/dgtS6fY9ZxJ16Taw9

18 травня о 14:00 – відкритий майстер-клас «Територія Терору: музейна кухня»

Як створюється музейна експозиція? Які музейні проекти найбільше привертають увагу та користуються успіхом? Хто генерує якісний контент музею? 18 травня співробітники музею «Територія Терору» розкажуть про власну «кухню» та про все те, що ви хотіли знати, але досі боялись запитати.
Майстер-клас відбудеться у форматі TEDx Talks, вітаються запитання та уточнення гостей.

ВХІД ВІЛЬНИЙ
Реєстраційна форма (обов’язкова):
https://forms.gle/egR9tSAGYkY3A5D48

Контакти: Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору», проспект В’ячеслава Чорновола, 45 Г

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до завідувачки інформаційного сектору музею Anna Yatsenko (+38 093 600 17 44)