Міжнародний семінар “Історичність візуальності й історіографія зображень: нові форми цифрової і візуальної історії/гуманітаристики”

11.07.2019 | 10:03

Запрошуємо зголошуватись на міжнародний семінар “Історичність візуальності й історіографія зображень: нові форми цифрової і візуальної історії/гуманітаристики”!

Час: 14-15 листопада 2019 р.

Місце: Центр міської історії, вул. Акад. Богомольця 6, Львів

Чекаємо заявки від дослідникиків з різною спеціалізацією, зокрема істориків, архівістів, музейних кураторів, фахівців з фотографії, а також інших актуальних напрямків.

Основні тематичні блоки:

  • Візуальна епістемологія: Визначення основних понять цифрової і візуальної історії. Що ми маємо на увазі під терміном “історичне (цифрове) зображення”? Які їхні межі? Як міняється зображення під впливом цифрового перевороту?

  • Тлумачення зображень/фільмів: Як навчити людей і істориків читати зображення? Як уникнути пастки переоцінювання при аналізі зображень? Як зображення перетворюється з ілюстрації на проблему? Чого прагнуть (цифрові) зображення і які вони ставлять питання?

  • VR і ігри: Як цифрові додатки і онлайн-проекти змінюють наше уявлення про минуле? Які переваги і недоліки такої нової цифрової уяви?

  • Сторітелінг: Як нам перетворити колекції зображень на наративи? Яка роль архіву у розповсюдженні світлин? Як практично можна перетворити візуальну колекцію на історію?

Зголошення до 23 серпня 2019 р.

Деталі: http://www.lvivcenter.org/uk/conferences/conferences/3148-19-11-15-dhs/