Навчальний проект “In Between? В пошуках локальної історії на пограниччях Європи”

30.12.2015 | 14:40

До уваги студентів!

Триває конкурс для участі в навчальному проекті In Between? В пошуках локальної історії на пограниччях Європи ”. 

Термін подачі заявок: 5 лютого 2016 р.

Організатори шукають 20 молодих людей: студентів та freelancer-ів віком 18-25 років, які хотіли б спробувати свої сили в дослідженні людської пам’яті.

Обов’язковою умовою участі в проекті є знання англійської мови (не нижче рівня B2).

Oрганізатор проекту: Європейська Мережа Пам’ять та Солідарність 

Регіональні партнери проекту: Babes-Bolyai University Cluj-Napoka, Matej Bel University, The University of Zielona Góra, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Детальніша інформація про умови участі у проекті за лінком: www.enrs.eu/inbetween

Навчальний проект заохочує молоде покоління Європи пізнати історію ХХ ст. через спілкування з її безпосередніми учасниками. В рамках проекту молоді люди в невеликих групах відвідають 4 найцікавіші прикордонні регіони Центрально-Східної Європи: розташовану між Україною та Румунією Буковину; багатокультурну Трансильванію з численною угорською меншиною; Банську Бистріцу між Словаччиною та Угорщиною; Любушанську землю на польсько-німецькому пограниччі.

Перед виїздом учасники візьмуть участь в підготовчих курсах з експертами новітньої історії, усної історії (oral history), антропології культури та архівування. Молоді люди пізнають таємниці збирання інформації, проведення інтерв’ю та оцифровування пам’яток і документів, а також ознайомляться з історією вибраного регіону. Після того, учасники проекту поділені на 5-особові групи, роз’їдуться до міст та малих прикордонних місцевостей, де проведуть сім днів.

Участь в проекті це не тільки можливість розвитку вміння проведення польових історичних та етнографічних досліджень, а також поглиблення історичних знань в галузі процесів Центральної та Східної Європи ХХ століття. В грудні 2016 р. зібрані з чотирьох колоритних регіонів документи минулого будуть представлені науковцям, вченим антропологам та дослідникам oral history на підсумковій конференції в Варшаві.