«По той бік Дніпра: вплив контраверсійних образів «іншого» українця на формування ментальних кордонів»

15.05.2015 | 11:41

maxresdefault

У рамках реалізації масштабного проекту  науковців Запорізького національного університету у співпраці із науковцями різних регіонів України: «По той бік Дніпра: вплив контраверсійних образів «іншого» українця на формування ментальних кордонів» 14 травня 2015 р. на історичному факультеті ЛНУ ім. І. Франка було проведено відео-лекцію та обговорення результатів проекту.

 

В рамках презентації проекту у Львівському національному університеті ім. І.Франка науковцями Запорізького наукового товариства імені Я. Новицького, історичного факультету ЗНУ, Запорізького обласного товариства дослідників історії і культури Центральної та Східної Європи за підтримки  історичного факультету ЛНУ відбувся показ і обговорення документального фільму «По той бік Дніпра».

 

Запорізькі дослідники, кандидати історичних наук, доценти Сергій Білівненко та Ольга Маклюк презентували результат більш як восьми місяців усно-історичних, соціологічних і політологічних досліджень ментальних кордонів, проведених в населених пунктах різних регіонів України, зокрема, в Бердянську, Запоріжжі, Львові, Мелітополі, Острозі та Харкові.
В рамках заходу було представлено збірку наукових матеріалів проекту «По той бік Дніпра: вплив контраверсійних образів «іншого» українця на формування ментальних кордонів».
Організовано захід було завдяки зусиллям кандидата історичних наук, доцента новітньої історії України Галини Боднар.
Виступили з коментарями до фільму : Боднар Галина Анатоліївна, кандидат історичних наук, доцент; Козловський Сергій Орланович, кандидат історичних наук, асистент.
Та найбільш цінною була реакція студентів львівського університету, котрі відзначили доступність для сприйняття створеного фільму, проте відкрито вказували і на недоліки фільму  – відсутність представників різних вікових груп серед респондентів тощо, наостанок, дійшли висновків щодо значимості даного наукового продукту та його сьогоденної актуальності.
Як зазначалося, навчальний фільм розраховано на учнів старшої школи та студентів вищих навчальних закладів.

Сергій Козловський

Фотогалерея:

IMG_3035 IMG_3043 IMG_3045 IMG_3058 IMG_3059 IMG_3066