Презентація путівника “Тіні єврейського міста” авторства Андрія Козицького

06.09.2019 | 09:55

18 вересня о 19.00 у Науковій бібліотеці ЛНУ імені Івана Франка у рамках Тематичного кластера “Історія” 26 BookForum відбудеться презентація путівника “Тіні єврейського міста” авторства відомого львівського історика Андрія Козицького, к. і. н., доцента кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн ЛНУ імені Івана Франка. Видання побачило світ у 2019 р. у видавництві “Літопис”.
Путівник присвячений історії єврейської громади міста Львова від найдавніших часів до ХХ ст. Важливо наголосити, що це перший путівник єврейським Львовом за понад півстоліття. У путівнику вміщено шість маршрутів містом, у яких автор подає інформацію про відомих єврейських діячів, пам’ятки архітектури, місця пам’яті та інші пам’ятки єврейської культури Львова. Путівник розкриває для читачів зі Львова та туристів невідомі або ж призабуті сторінки історії міста Лева. Ще один додатковий маршрут присвячено єврейським пам’яткам львівської області.
Серед усіх різноманітних сюжетів цього путівника автор значну уваги приділив листопадовим подіям 1918 р., зокрема навів дані про ставлення євреїв до польсько-української війни та про погром 22–24 листопада, що відбувся у Львові після відступу українських військ зі Львова.
Путівник Андрія Козицького “Тіні єврейського міста” займе важливе місце не лише в туристичному просторі сучасного Львова, а й в історіографії історії єврейської громади міста.
Назарій Лоштин