Цифрові проекти публічної історії | Приклад Люксембургу

05.12.2018 | 09:23

7 грудня о 18.30 Д-р Сандра Камарда (Центр сучасної і цифрової історії, Університет Люксембургу) прочитає лекцію “Пам’ять про Велику війну в Люксембургу: залучення різної аудиторії через цифрові проекти публічної історії”.

Затінена драматичними подіями Другої світової війни, складна і неоднозначна історія Люксембургу під час Першої світової війни постраждала від загальної байдужості і відсутності інтересу як з боку істориків, так і місцевого населення.

Ініціативи вшанування сторіччя Великої війни стали безпрецедентною нагодою знову заглибитися в цей період як на науковому, так і на політичному рівнях. Результатом співпраці Університету Люксембургу і Міністерства з державних питань став проект цифрової виставки “Éischte Weltkrich”: пам’ять про Велику війну в Люскембургу”, який звертається до різної аудиторії, прагнучи переосмислити все ще малодосліджену і знехтувану епоху.

Лекція відбудеться англійською мовою з синхронним перекладом.

Подія відбудеться в межах міжнародного семінару “Проект цифрової історії: як це працює” та реалізована в рамках “Семінарів цифрової історії” Центру міської історії Центрально-Східної Європи за підтримки Університету Санкт-Галлена (Швейцарія).

Більше про семінар:http://www.lvivcenter.org/uk/conferences/conferences/2962-07-12-18-digital-what-makes-it-work