Відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії

10.02.2019 | 13:56

2 лютого 2019 року історичний факультет ЛНУ ім. І. Франка приймав у своїх стінах гостей: колишніх студентів, а тепер – учителів історії, які привезли у рідну альма-матер студентів майбутніх. Саме так, у дружньому родинному колі, відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії. Голова журі, заступник декана історичного факультету Мар’ян Мудрий привітав юних істориків, їх батьків та учителів.
Поки 142 учасники олімпіади (учні 8-11-х класів) виконували цікаві та складні завдання, нарада керівників команд переросла у своєрідне обласне методичне об’єднання. Теми розмови – найрізноманітніші, від організаційно-методичних нюансів, через сьогодення факультету, і аж до спогадів про улюблених викладачів та студентські роки теперішніх учителів. Легко, невимушено обговорили чимало важливих питань, багато пропозицій буде враховано в подальшій роботі з талановитими дітьми.
Суворе журі олімпіади чітко і організовано перевірило роботи, а оргкомітет, за дорученням ЛОІППО, визнав переможцями 52 учнів та учениць. Найкращі результати показали Гой Михайло (учень 8 класу Львівської академічної гімназії), Демків Остап (учень 9 класу Жовківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1), Стадник Оксана (учениця 10 класу СЗШ № 10 м.Стрий), Костів Петро (учень 11 класу СЗШ № 78 м.Львова). Вони представлятимуть Львівську область на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з історії, яка у березні цього року проходитиме у Львові. Побажаємо їм перемоги!

Текст та фото Ірини Васильків