Вибіркова дисципліна “Мусульманські спільноти Заходу”

21.03.2018 | 08:59

На правах інформації, а не реклами)

Хто став першим мусульманином у британській Палаті лордів? Скільки разів мусульмани балотувалися у президенти Франції? В яких країнах представницькі ради мусульман очолювали чи очолюють жінки? У чому суть «карикатурних скандалів»? За що пішов із життя Тео ван Гог і переховувався Салман Рушді? Як і чому сформувалося те, що у Франції на державному рівні називали «складними міськими зонами», а що про це думали їх мешканці? Які особливості літератури та кінематографу берів, і хто вони взагалі такі? Хто гордо називає себе «чорноногими» та співчуває «харкі», але зневажає «берів»? Як мусульмани зображені у французькій популярній літературі та кінематографі, і як їх показано у скандинавських детективних фільмах?
На ці питання і не тільки ми шукатимемо відповіді на загально-університетській ДВВ «Мусульманські спільноти Заходу», якщо набереться 25 бажаючих другокурсників:-)

P.S. Як аванс уривок із пісні та фільму)
P.S.P.S. За детальнішою інформацією звертатися до сучасного четвертого курсу (кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн і Центрально-Східної Європи).

Опубліковано Богданою Сипко 20 березень 2018 р.