XV Міжнародна наукова конференція “Археологія заходу України”

07.05.2018 | 09:32

Відділ археології Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України проводить 16–18 травня 2018 р. XV Міжнародну наукову конференцію «Археологія заходу України».
Цьогорічна конференція присвячена 100-річчю від дня народження Олександра Черниша (1918–1993), доктора історичних наук, професора, видатного українського археолога-палеолітознавця зі світовим іменем, представника Комісії з палеолітичного житлобудування при Асоціації по вивченню доісторії ЮНЕСКО, члена Комісії з вивчення четвертинного періоду (INQUA), дослідника найдавніших всесвітньовідомих поселень людини над Дністром.
Щорічний науковий форум «Археологія заходу України» розглядатиме важливі наукові проблеми європейської археології та історії від найдавніших часів до пізнього середньовіччя. Вагоме місце у наукових дискусіях займуть проблеми найдавнішого заселення території України та сусідніх держав, етногенезу слов’ян, етнокультурних та державотворчих процесів у Центрально-Східній Європі. В умовах євроінтеграційних процесів в Україні конференція сприятиме обміну досвідом між відомими вченими та молодими дослідниками, активнішому міжнародному співробітництву у галузі гуманітаристики, розвитку і впровадженню спільних українсько-польських наукових проектів в археології.
У цьогорічній конференції візьме участь понад 70 відомих дослідників з семи країн (Україна, Польща, Чехія, Словаччина, Білорусь, Англія, Бельгія).

Оргкомітет конференції: viddarch@ukr.net