З КОЛЯДОЮ В КОЖНУ ХАТУ!

05.01.2017 | 13:48

Наприкінці минулого року філологічний факультет Львівського університету започаткував у Фейсбуці різдвяний флешмоб “З колядою в кожну хату” (#‎з_колядою_в_кожну_хату‬). Його ідея полягає у виконанні колядок працівниками та студентами різних факультетів Франкового університету та інших науково-освітніх установ України. Після казкового виконання колядки “Бог народився” працівниками філологічного факультету, який передав естафету іншим підрозділам Львівського університету, а також іншим українським вишам, флешмоб уже підтримали Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, філологічний та філософсько-теологічний факультети Чернівецького національного університету імені Юрію Федьковича (усі записи можна знайти на Фейсбук-сторінці Філологічний факультет ЛНУ імені Івана Франка). Історики ЛНУ імені Івана Франка не могли залишитись осторонь чудового заходу, який єднає і сповнює світлим різдвяним настроєм!

Організатори різдвяного флешмобу закликають долучатися до нього усіх охочих:Нехай колядки повноголосо звучать в українських домівках, оселях, у навчальних закладах… усюди, де живуть і працюють добрі люди… Хай цьогорічне колядкове відлуння збереже тисячолітню традицію, і, щонайважливіше, українців у ній.

Щоб долучитися до акції, потрібно небагато:

  1. Зберіться гуртом (мінімум утрьох);
  2. Заспівайте (як умієте, але щиро й з настроєм) колядку і зафіксуйте все у відеоформаті (за допомогою будь-яких доступних технічних засобів);
  3. Оприлюдніть запис у соціальній мережі (Фейсбук) зі скопійованим текстом і подаруйте ініціативу на поширення колядкового настрою іншим потенційним гуртам (освітнім закладам чи їхнім підрозділам, науковим установам, музеям, бібліотекам, фірмам, родинам і т.д.).

P.S. Колядуємо аж до Стрітення.

Пам’ятаймо, КОЛЯДА ЄДНАЄ, бо у ній із правіку закладена ідея взаємної любові, святвечірній вогонь якої зігріває душі усіх, хто був і є близько чи далеко від дому… КОЛЯДА ОБЕРІГАЄ, бо віддавна радісна звістка колядників про народження Бога була благословенням господарів на добру долю і мир!”.

Більше відео та фото за #‎з_колядою_в_кожну_хату‬