Збережена пам’ять: Злочин на Вулецьких пагорбах 1941 р.

28.08.2018 | 09:50

На початку липня 1941 р. нацисти вчинили жорстоку розправу над представниками львівської інтелігенції. В силу різноманітних обставин ця подія з історії Львова часів Другої світової війни стала предметом дискусій та маніпуляцій. На сьогодні ця тема не втратила актуальності з огляду на потребу збереження пам’яті про львів’ян, що стали жертвою нацистського тоталітарного режиму. Зважаючи на це, колектив авторів з України та Польщі підготував невеликий путівник, у якому, на основі архівних матеріалів та спогадів, зібраних упродовж років, відтворено трагічний шлях львівських професорів влітку 1941 р. На його основі було розроблено екскурсійний маршрут, що дозволить кожному охочому краще пізнати цю складну й трагічну подію в історії міста.

Запрошуємо усіх зацікавлених відвідати лекцію одного із авторів путівника, директора Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка, доц. Василя Кметя.

Час і місце: 30 серпня, 18.00
Наукова бібліотека ЛНУ ім. Івана Франка, вул. Драгоманова, 5.

Після лекції буде презентовано путівник авторства Василя Кметя, Степана Білостоцького (Львів) й Камілли Ясінської (Вроцлав), виданий за підтримки Колегіуму Ректорів Університетів Вроцлава і Ополя, а також розгорнута книжкова виставка прижиттєвих видань львівських професорів.