Команда Пост Беллум-Україна / Post Bellum-Ukraine шукає героїв та героїнь, які б виявили бажання поділитися досвідом

27.07.2022 | 12:24

Часом ми розповідаємо свою історію, бо хочем обміркувати події і краще їх зрозуміти. Часом тому, що хочемо попрощатися з минулим. Іноді – бо це єдиний спосіб вгамувати спогади.

Команда Пост Беллум-Україна / Post Bellum-Ukraine шукає героїв та героїнь, яким є чим поділитися. У їх фокусі люди, які пережили історичні події (від Голодомору та репресій до російсько-української війни у 2022-му році).

Команда записує розповіді, щоби зробити українські голоси у світовій історії гучнішими, а наші національні ідеї сильнішими. Фіксують досвіди, аби наступні покоління ніколи не забували свого коріння та кривдників. Вивчають минуле, аби наше майбутнє стало кращим. Роблять видимими історії тих, хто вижив, аби вшанувати пам’ять тих, хто помер.

Команда записує історії очевидців/-иць у аудіо- або відеоформаті, транскрибуємо матеріал, пишемо біографічну довідку людини, фіксує її особливі артефакти чи світлини, а тоді публікують свідчення в міжнародному діджітал архіві Paměť národa. Усе це стає історіями для вічності, а також матеріалом для освіти, культури, історичної науки й мистецтва. Це стає нашим національним приданим!

Якщо ви знаєте героїв та героїнь (особливо старшого покоління) в Україні, чий досвід варто було би зафіксувати — будь ласка, заповніть цю гугл-форму cutt.ly/EZin2mt.