Миколі Григоровичу Крикуну 90 літ

09.05.2022 | 08:47

Колектив викладачів і співробітників історичного факультету від усього серця вітають Заслуженого професора Львівського національного університету імені Івана Франка, почесного доктора Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Республіка Польща) Миколу Григоровича Крикуна із знаменним ювілеєм – 90-річчям від дня народження.

Ми високо цінуємо вклад Миколи Григоровича у розвиток української національної історіографії, підготовку і виховання фахових істориків, розбудову історичної освіти і науки у Львівській alma mater та інших наукових центрах України. Особливого відзначення заслуговує невтомна праця Ювіляра впродовж понад п’ятдесяти років на кафедрі історії Центральної та Східної Європи, де його талант і здібності історика-дослідника, джерелознавця і археографа змогли проявитися повною мірою у численних документальних і аналітичних виданнях з ранньомодерної історії українських земель та їх місця в історії Європи. Публікації Ювіляра, що містять справжні скарби знань про минувшину, ще довго служитимуть історикам, молодим поколінням і широкій громадськості України та зарубіжжя у пошуку відповідей на питання сучасності і майбутнього.

Незважаючи на послаблення можливостей продовжувати активну наукову і педагогічну роботу через стан здоров’я, Професор Микола Крикун невпинно продовжує працювати над новими документами і публікаціями, тішить своїх колег новими планами на перспективу. Це свідчить про глибокі життєствердні первні, закладені в характері Ювіляра.

Висловлюючи високу повагу до життя і творчості Миколи Григоровича Крикуна, зичимо Йому доброго здоров’я, творчого неспокою, подальшої реалізації великого інтелектуального потенціалу і радості від кожного сонячного дня!