Оссолінська зустріч з професором Пшемиславом Журавським вель Граєвським та з професором Ярославом Грицаком

23.11.2022 | 10:47

Війна, яка була спровокована Російською Федерацією і триває в Україні з 2014 року, своїм драматичним перебігом останніх місяців назавжди змінила історію Східної Європи. Це не перша війна з Росією, сама Річ Посполита захищалася від Москви з кінця 15 століття багато десятків разів. На жаль, історія любить повторюватися. Вже сьогодні ми бачимо певні копії дій російського агресора – як і в 19-20 століттях, депортації населення знову є частиною російського терору. Вже понад 1,6 мільйона українців були депортовані вглиб Росії з початку війни. Саме тому так важливо проаналізувати історичні події, які можуть вказати на можливі подальші дії Росії у нинішній війні.

Щиро запрошуємо Вас взяти участь у дебаті двох істориків, професора Пшемислава Журавського вель Граєвського та професора Ярослава Грицака, які спільно проаналізують уроки історії, які ми повинні винести в контексті війни, що триває.

Зустріч відбудеться 30 листопада 2022 року о 17.00 год. Транслюватиметься також з синхронним перекладом з польскої на українську мову на ФБ-каналі ЛННБ України ім. В. Стефаника: https://www.facebook.com/events/844003586790591