До уваги вступників на ОС “бакалавр”, котрі отримали рекомендацію на бюджет

03.08.2024 | 10:04

Сьогодні, 3 серпня, вступники отримали рекомендації до зарахування на бюджет на ОС “бакалавр” за підсумками автоматичного розподілу місць за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення.

Інформація вже надходить в електронні кабінети та оновлюється на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/

У вступників, що отримали рекомендацію, навпроти однієї з заяв статус змінюється на «Рекомендовано (бюджет)». Рекомендація надається лише на одне бюджетне місце, за однією заявою.

Для зарахування потрібно до 18-ї години 8 серпня:

1️⃣онлайн в електронному кабінеті або особисто в закладі освіти підтвердити вибір місця навчання;

2️⃣виконати вимоги до зарахування (онлайн або офлайн надати копії необхідних документів);

3️⃣укласти договір про навчання між закладом освіти та вступником (за участю батьків або законних представників – для неповнолітніх вступників).

Після зарахування статус заяви зміниться на «Включено до наказу (навчання за кошти бюджету)».

Важливо.

Заяви вступників, які не отримали рекомендації на бюджет, автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. Вони мають статус «Допущено до конкурсу». Рекомендації на контракт надаватимуть з 9 серпня на відкритих та фіксованих конкурсних пропозиціях, на небюджетних – відповідно до Правил прийому закладу освіти.

У разі зарахування на бюджет за однією з заяв, яка отримала рекомендацію, усі інші подані заяви отримають статус «Деактивовано». Якщо бажаєте, щоб інші заяви брали участь у конкурсі на контракт, підтвердіть це в такий спосіб:

1️⃣оберіть в кабінеті потрібну заяву

2️⃣в меню «Активні дії» натисніть кнопку «Підтвердити участь у конкурсі на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб»

3️⃣статус заяви зміниться на «Допущено до конкурсу (контракт)».