Друга світова. Невивчені уроки для 2022-го

17.06.2022 | 12:36

80 років тому, 22 червня 1941 року, Німеччина напала на СРСР. Почалася німецько-радянська війна. Зараз це День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

Німецько-радянська війна показала українцям жах обох тоталітарних режимів. Злочини німців — Голокост, розстріли цивільних людей, створення таборів смерті. Але комуністи були не кращі: розстріли політичних в’язнів, знищення центру Києва, депортація кримських татар, примусове виселення українців, воєнні злочини. Все це задокументовано і має підтвердження.

Зараз, коли “наступниця” СРСР Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, важливо знати свою історію, своїх одвічних ворогів.

Тоді, як і тепер, життя українців поділилося на до і після.

Про це 22 червня будуть говорити історики Вахтанг Кіпіані та Олександр Зінченко у Києві в Книгарні Є (вул. Лисенка, 3). Також буде пряма трансляція на сторінці книгарні у фейсбуці.

Розмова також відбуватиметься навколо книжки “Друга світова: Непридумані історії. (Не) наша жива інша”. Книжка складається з реальних сімейних історій, переказаних зі слів батьків, бабусь і дідусів.

Де? Книгарня Є (Київ, вул. Лисенка, 3) + прямий ефір.
Коли? 22 червня о 17:30.