Локальна історія: від польових досліджень до публічної історії

17.05.2019 | 11:21

Шановні колеги!
Раді запросити Вас на черговий семінар Ради молодих вчених Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України спільно із Львівським медієвістичним клубом та Інтердисциплінарними студіями “Per Aspera”.

Короткий анонс події:
Наприкінці 2013 р., з ініціативи кількох ентузіастів, виник проект “Локальна історія”. Метою своєї діяльності вони окреслили дослідження минулого крізь притзму історії окремих місцевостей, міст та сіл. Все розпочалось із організації регулярної польової роботи: аудіо- та відеофіксації спогадів старожилів, які були свідками подій 1920-1950-х рр., переведення на електронні носії та відновлення давніх світлин і документів. Поступово проект вийшов на рівень публічної історії, і вже сьогодні в його рамках щомісяця виходить журнал “Локальна історія”, і активно розробляється сайт, де у майбутьному будуть розміщені матеріали, зібрані та опрацьовані дослідниками за час існування цієї ініціативи.
Детальніше про історію проекту, його сьогодення та перспективи поговоримо із керівником проекту, головним редактором журналу “Локальна історія”, молодшим науковим співробітником відділу історії середніх віків Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України Віталієм Ляскою.