Оркестри за колючим дротом ІІІ Райху

03.09.2019 | 11:21

7 вересня о 17:00 у Меморіальному музеї тоталітарних режимів “Територія Терору” (проспект Чорновола 45 г, Барак #2) у межах Днів європейської спадщини у Львові відбудеться лекція старшого наукового співробітника, кандидата історичних наук Олександра Пагірі (Oleksandr Bandusak) «Танго смерті»: оркестри за колючим дротом ІІІ Райху». Вхід вільний.

«Там був знаменитий на всю Європу [оркестр], бо там були зібрані зі всієї Європи музиканти колосальні. Там був симфонічний оркестр, понад 100 чоловік. Зараз не пам’ятаю двох диригентів, один з Варшави, один з Парижа, знамениті…» – згадував Богдан Кох, колишній в’язень табору примусових робіт Янівська».

Музиканти, які у мирний час збирали повні зали, змушені були грати при виході в’язнів на роботу і за свідченнями очевидців створили особливу мелодію – «Танго смерті», яку виконували під час страт. Під час лекції ми поговоримо про феномен «танго смерті» і табірних оркестрів нацистських таборів, про музику, яка у час війни з розваги стала примусом і водночас вісником трагедії.

Ця подія проводиться в рамках Днів європейської спадщини у Львові.
Вхід вільний.
Повна програма заходів: http://bit.ly/2KG7JC2