Показ фільму “Вона прекрасна, коли злиться”

06.03.2019 | 09:23

8 березня о 18.00 в Меморіальному музеї тоталітарних режимів “Територія Терору” (Барак #2) відбудеться показ фільму “She’s Beautiful When She’s Angry” (“Вона прекрасна, коли злиться”, 2014, реж. Mary Dore) з дискусією по завершенню перегляду.

Захід відбувається в рамках загальноміської програми “Жінки в дії”, за підтримки Управління культури Департаменту розвитку Львівської міської ради та ГО “Феміністична майстерня”. Програма присвячена 8 березня і спрямована на актуалізацію ролі жінок в суспільстві та проблем, з якими вони стикаються. Згідно з рішенням ООН, з 1977 року цей день названий Міжнародним днем боротьби за права жінок і міжнародний мир. Світова спільнота жіночих організацій пропонує в цей день говорити про стан прав жінок і про жіночі досягнення. Ми підтримуємо цю тенденцію і звертаємо увагу на дії жінок, а не лише їхню красу.
Фільм надано Фондом ім. Гайнріха Бьолля, бюро Київ – Україна.
Документальний фільм про розгортання другої хвилі фемінізму у США у 1966-1971-х рр. Вустами самих активісток стрічка розказує про розвиток феміністичного руху і його виклики у другій половині ХХ ст.. Тут можна почути виступи Бетті Фрідан (NOW), послухати спогади Кейт Міллет та дізнатись про різноманіття активістського досвіду від представниць рухів як SNCC Black Women Liberation Commitee, Cell 16, Jane, Lavander Menace. З екрану з вами також поговорять авторки відомого бестселеру «Our Bodies, Our Selves», а ще історикині, мисткині та журналістки, які писали і творили про жінок і для жінок. Починаючи від Національної Організації Жінок (NOW), яка, перш за, все критикувала видиму економічну і політичну нерівність жінок в американському суспільстві 1950-60-х, фільм розкриває, як поступово феміністичний рух звертав увагу на все глибші проблеми суспільства, за вирішення яких варто боротися: право на аборти і контрацепцію, видимість і права лесбійок, права кольорових жінок, класова нерівність, жіноча сексуальність, використання жіночих образів у мистецтві і репрезентація жіночого досвіду в історії.
Фільм демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.
Модератор дискусії – Римма Колода, менеджерка ГО “Феміністична майстерня”
ЧАС: 8 березня, 18.00
МІСЦЕ: Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору», проспект В’ячеслава Чорновола, 45 Г, Барак #2.
ВХІД на показ фільму ВІЛЬНИЙ.
За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до завідувачки інформаційного сектору музею Anna Yatsenko (+38 093 600 17 44)