Показ фільму «Як починалася війна. Кінохроніки. Свідки»

13.06.2019 | 21:56

Показ фільму «Як починалася війна. Кінохроніки. Свідки» серія перша «Після Майдану. Крим» та дискусія

14 червня 2019 року о 18:00 в Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія Терору» відбудеться показ першого фільму «Після Майдану. Крим» з циклу документальних фільмів «Як починалася війна. Кінохроніки. Свідки», створених за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Усього цикл включає 2 серії – друга серія має назву «Навала. Донбас». Усі ці фільми про людей, що були свідками та учасниками подій в Україні, коли почалася російсько-українська неоголошена війна та охоплюють період часу від поховання Небесної Сотні до перших перемог Добробатами і визволення Маріуполя.

Перша серія, яка буде презентована в музеї, показує події, що стали певним «Тектонічним зсувом» – від Небесної сотні до початку Навали в Криму. У фільмі беруть участь кримчани, громадяни України – школярі, студенти, представники Кримськотатарської громади, представники добробатів. Всі, хто став свідками окупації Криму. Усі ті, хто наближає повернення півострова додому – в Україну.

Після перегляду фільму передбачена дискусія, яку модеруватиме Єва Райська – журналістка, письменниця, фіналістка конкурсу «Кримський Інжир», одна з авторок антології «Кримський Інжир», статті Єви опубліковані у виданнях «Тиждень. UA», «The Ukrainians», «Zbruc».

У дискусії візьмуть участь:
Emine Dzheppar, Перший заступник Міністра інформаційної політики України,
Василь Кметь, директор бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка,
Amet Dilâver Oğlu Bekir, медіатор Музею «Територія Терору»,
Татьяна Гузик, журналіст, автор та режисер-документаліст.

Одна з фокусних тем 2019 року Музею «Територія Терору» – дослідження депортацій XX століття в історії України. Зокрема, депортацій кримськотатарського народу. У 2014 році, через 70 років після радянських депортацій, корінний народ Криму знову був вимушений залишити свої домівки. Хроніці цих страшних подій і присвячена подія 14 червня.

Режисер фільму – Ігор Малахов,
Редактор фільму – Тетяна Гузик

ЧАС: 14 червня, 18:00

МІСЦЕ: Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору», проспект В’ячеслава Чорновола, 45 Г, Барак #2.

ВХІД на подію ВІЛЬНИЙ.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до завідувачки інформаційного сектору музею Анни Яценко (+38 093 600 17 44)