Презентація підручників із нових інтегрованих курсів – “Громадянська освіта” та “Історія: Україна і світ” у Кропивницькому

17.04.2018 | 09:20

Випала чергова нагода поєднати корисне із приємним, тобто відкрити для себе чудове місто Кропивницький та презентувати підручники із нових інтегрованих курсів – “Громадянська освіта” та “Історія: Україна і світ”.
Разом із Мар’яном Мудрим спробували відповісти на питання стосовно викладання єдиного курсу “Історія: Україна і світ” вже з 1 вересня наступного навчального року:
– чи “не поглине” всесвітня історію України;
– чи за результатами вивчення цього курсу учні зможуть здати ЗНО;
– чи відповідає презентований підручник програмі;
– які мотиви перенесення розділу Другої світової війни до 10 класу та інше.
Такі активні дискусії є свідченням того, що вчителі не лишаються пасивними учасниками освітнього процесу.
Я ж як співавтор підручника із Громадянської освіти, який написаний командою науковців та вчителів, спробувала показати, які можливості відкриває для учнів та вчителів цей курс та наш проект підручника. Крізь призму практичних завдань підручника навела приклади як учні і вчителі можуть активно долучатися до життя громади. Інформаційні запити, електронні петиції, соціальні проекти, громадський бюджет, медіаграмотність – все це і ще багато чого іншого цікавого можна працюючи із нашим підручником.
Така зустріч стала можливою за сприяння начальника управління освіти міської ради міста Кропивницького Лариси Костенко, методистці центру методичної та соціально-психологічної служби Наталії Белинскій та викладача інституту післядипломної освіти Юрія Митрофаненка за що їм щиро вдячні.

Леся Хлипавка