Семінар «Відкриті архіви для молодих науковців»

04.12.2019 | 10:04

Центр досліджень визвольного руху запрошує студентів та аспірантів до участі у науковому семінарі по роботі з архівними джерелами.

«Відкриті архіви для молодих науковців»
Науковий семінар
10 грудня 2019 р.
м. Львів, вул. С. Бандери, 1
Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького»
Реєстрація обов’язкова: bit.ly/2qM4OAm

Історики, дослідники та архівісти розкажуть про специфіку роботи з архівними джерелами для написання наукових робіт. Також презентують нещодавно знайдені документи, які будуть цікавими для дослідників українського визвольного руху.

Молоді науковці під час практичних сесій зможуть поспілкуватися з експертами щодо пошуку архівних документальних матеріалів для своїх робіт, а також відкрити для себе нові напрямки для досліджень. Окрім цього, учасникам покажуть, як відбувається робота над реставрацією виявлених документів, які сьогодні продовжують знаходити в різних місцях.

Організатори покривають транспортні витрати та проживання для учасників, які цього потребуватимуть.

Для участі потрібно заповнити реєстраційну форму http://bit.ly/2qM4OAm (дедлайн — 17:00, 2 грудня). Результати відбору — не пізніше 23:59 2 грудня.

У разі додаткових питань напишіть нам на скриньку: history@cdvr.org.ua

Організатори та партнери заходу:
Центр Досліджень Визвольного Руху
Український інститут національної пам’яті
Національний музей “Тюрма на Лонцького”
Історичний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка

Нагадаємо, що 8 квітня 2015 року Верховна Рада України проголосувала за «декомунізаційний пакет» законів. Один з них відкриває доступ до архівів комуністичних спецслужб в Україні.

Також, більше 25 тисяч оцифрованих архівних документів, доступних для завантаження у високій якості, шукайте на сайті Електронного архіву Українського визвольного руху: avr.org.ua