Сумна звістка…

29.12.2022 | 19:01

Зловісна блискавка принесла трагічну звістку: під Бахмутом, боронячи Україну від московської орди загинув наш колега і друг Сергій Зайцев. Героєві нещодавно виповнилося 32 роки. Сергій був родом із Нікополя Дніпропетровської області, а після навчання пов’язав свою долю зі Львовом. В 2010 р. Сергій вступив на історичний факультет Львівського університету. Коли у 2014 р. російські загарбники напали на Україну, він, будучи студентом четвертого курсу, пішов добровольцем на фронт, а незабаром як офіцер був призваний до Збройних Сил України. Після закінчення активної фази бойових дій на Сході захисник завершив навчання і вступив до аспірантури при кафедрі історичного краєзнавства. Сергій успішно працював над дисертацією та написав якісну наукову роботу, яка восени 2021 р. була рекомендована до захисту. Одначе довести задуми до кінця не судилося… Одразу ж після початку широкомасштабного вторгнення московщини на Україну він був призваний до Збройних Сил України, зрештою він і не чекав призову, а свідомий свого обов’язку сам вирушив на фронт. Спочатку боронив Херсонщину, а останні тижні потрапив у пекельні бої під Бахмутом.

Холодний розум не може погодитись із серцем, усвідомити, що Сергія більше немає серед нас. Хіба що залишився перед очима Його образ – світлий, кришталево чистий, випромінюючий шляхетність та бездонну доброту.

Тепер Ти янголом злетів до небес і відтіля споглядаєш на Землю і на нас усіх із так властивою для тебе ледь непомітною, лагідною і трохи іронічною посмішкою. А нам не залишається нічого іншого як із вдячністю згадувати Тебе, молитися і дякувати, що ціною свого життя тримав над нами Небо.

Висловлюємо щирі співчуття матері, донечці та дружині Василині, випускниці історичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка.

Воїне Світла! Нехай Всевишній огорне Тебе своєю опікою, а ми пам’ятатимемо Тебе завжди.

P&S Похорон Сергія відбудеться у середу (11 січня) об 11.00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла.