ВЕЧІР Галицького КІНО

02.12.2019 | 10:27

6 грудня 2019 р. о 16.00 у головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету (вул. Драгоманова, 5) відбудеться ВЕЧІР ГАЛИЦЬКОГО КІНО.
«До добра і краси» — перший західноукраїнський повнометражний фільм, що вийшов 19 листопада 1938 року за сценарієм Романа Купчинського і Василя Софроніва (Левицького), режисер Юліан Дорош. Із нагоди 81-ї річниці цієї події Наукова бібліотека ЛНУ ім. Івана Франка та Львівський Фотомузей запрошують на ВЕЧІР ГАЛИЦЬКОГО КІНО.
У програмі вечора низка лекцій:
1) Лекція «До добра і краси» – перший художній фільм Галичини (доповідач –Роман Метельський). Розповідь супроводжуватиметься слайдами і документами.
2) “Техніка аматорського кіно від 1930-их років і до кінця ХХ століття” (доповідач – Ігор Ткачик). Упродовж лекції можна буде роздивитись та потримати у руках старовинну кінотехніку.
3) «Кіноспадщина Юліана Дороша: відоме та невідоме» (доповідач – Патрон Ірина, аспірант Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого, викладач кафедри театрознавства та акторської майстерності факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка.

Запрошуємо всіх охочих!