Відбулась Міжнародна наукова конференція «Олександр Фредро: класик у культурно-історичному вимірі»

03.10.2023 | 11:08

29 вересня 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулась Міжнародна наукова конференція «Олександр Фредро: класик у культурно-історичному вимірі», присвячена 230-річчю від дня народження виданого галичанина.

Організаторами наукового заходу, який тривав два дні, є факультет культури і мистецтв Львівського університету у співпраці з історичним, філологічним факультетами,  та Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові.

Під час пленарного засідання учасники порушили низку питань, які стосуються багатогранної постаті Олександра Фредра. Упродовж наукового діалогу йшлося про історію постановки п’єси «Дами і гусари» на сцені Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької, комедійний феномен Олександра Фредра, мистецькі та архівні колекції родини Фредрів-Шептицьких, документи й матеріали життя та творчості відомого митця тощо.

У рамках конференції учасники також матимуть захоплюючу краєзнавчу екскурсію до родинного маєтку Фредрів-Шептицьких у місто Рудки Львівської області.