Відбулась зустріч студентів історичного факультету з Радомиром Мокриком

05.03.2024 | 20:43

4 березня 2024 року у Львівському університеті відбулась зустріч студентів історичного та філологічного факультетів Львівського національного університету імені Івана Франка із випускником Університету, науковим співробітником Інституту східноєвропейських студій Карлового університету (Прага, Чехія), письменником Радомиром Мокриком.

Розмова відбувалася у форматі «питання-відповідь», найбільше учасників заходу цікавили життєві віхи Радомира Мокрика, зокрема ті, що найтісніше переплелися з його дослідницькою та письменницькою кар’єрою.

Упродовж зустрічі прозвучало й чимало цікавих спогадів письменника про навчання як в Україні, так і в Чехії та Великобританії, згадок про юнацькі часи у Львівському університеті, відвертих розповідей про роботу над книгою в перші місяці повномасштабної війни, а також про любов до обраної справи. До того ж студенти мали змогу почути чимало фахових порад від Радомира Мокрика, які напевне стануть у нагоді на шляху до самореалізації молодого покоління істориків та філологів.