Відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція «Григорій Сковорода у сучасному багатовимірному світі»

17.11.2022 | 15:55

У Львівському національному університеті імені Івана Франка 16 листопада 2022 року в очно-дистанційному форматі відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція «Григорій Сковорода у сучасному багатовимірному світі», присвячена 300-річчю від дня народження українського мислителя.

На пленарному засідання слова вітання учасникам конференції адресували ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник та ректор Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди, член-кореспондент НАПН України, професор Юрій Бойчук.

Надалі учасники конференції презентували колегам свої наукові доповіді у п’яти секціях: «Філософсько-культурологічні ідеї у працях Григорія Савича Сковороди», «Григорій Сковорода у світлі історіографії. Психологічні та педагогічні погляди і просвітницька діяльність Григорія Сковороди», «Філологічні виміри спадщини Григорія Сковороди», «Управлінські, менеджерські, політологічні погляди Григорія Сковороди» і «Сковородинські постулати в українській журналістиці та публіцистиці».

Детальніше про конференцію див. https://lnu.edu.ua/v-universyteti-vidbuvaietsia-mizhnarodna-naukovo-praktychna-konferentsiia-prysviachena-300-richchiu-vid-dnia-narodzhennia-hryhoriia-skovorody/?fbclid=IwAR3_NiEGnhBCtwJSnnXUb-gsoB0JGJFEjnwBTBt7vl4XBjyqbKrIIeX9D3w