Відбулося відкриття оновленої експозиції Археологічного музею

01.11.2022 | 11:21

31 жовтня 2022 року відбулося відкриття оновленої експозиції Археологічного музею Львівського національного університету імені Івана Франка. Основні ремонтно-реставраційні роботи у приміщеннях вдалося завершити до початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Головною метою усіх робіт стало перетворення Археологічного музею Львівського університету на один із найкращих та найсучасніших музеїв України.

Під час відкриття до присутніх звернувся завідувач Археологічного музею ЛНУ ім. Івана Франка Ярослав Погоральський. Він детально розповів про історію створення та розвитку музею, пригадав імена людей, які сприяли поповненню фондових колекцій та допомагали в оновленні експозиції.
Після цього Ректор Університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник висловив вдячність усім, хто долучився до оновлення експозиції, і наголосив на важливості функціонування сучасного музейного простору для розвитку української освіти, науки та суспільства загалом: “Поки наші колеги захищають Україну на фронті, ми маємо якомога активніше долучатися до реалізації важливих ідей тут, у тилу, робити все для того, щоб Університет не просто зберігався, але й динамічно розвивався…”
Опісля вітальних слів Ярослав Погоральський продемонстрував присутнім журнал, у якому фіксувалися відвідування музею ще з 1967 року. Вільною у ньому залишилася лише одна сторінка, тож символічно, 31 жовтня 2022 року завідувач Археологічного музею закликав присутніх зробити останній запис у старій книзі, аби розпочати історію відвідувань оновленої експозицію у новому журналі.
Також в рамках відкриття нової експозиції відбулося спецпогашення поштової марки та конверта, присвячених Археологічному музею ЛНУ ім. Івана Франка.
Детальніше читайте за покликанням: https://lnu.edu.ua/v-universyteti-vidkryly-onovlenu…/