Відбувся обласний турнір юних істориків імені Богдана Сольчаника

25.04.2023 | 15:39

Близько 200 учнів та їхніх наставників з усієї Львівщини об’єднав Обласний турнір юних істориків імені Богдана Сольчаника, який відбувся на історичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка 22 квітня 2023 року.

Упродовж дня школярі 9-11 класів на високому науковому рівні проявляли вміння викладати та доводити свою точку зору з приводу різних історичних подій та обґрунтовувати її в наукових дискусіях – історичних раундах.

​Турнір носить ім’я Богдана Сольчаника – Героя України, Героя Небесної Сотні, історика, соціолога, громадського діяча і поета, випускника історичного факультету Львівського університету та активного учасника і переможця олімпіад і турнірів юних істориків.

Організували інтелектуальне змагання Департамент освіти і науки Львівської ОДА, Львівський національний університет імені Івана Франка та Львівська обласна Мала академія наук.

Загалом участь у змаганні взяли 24 команди. Після урочистого відкриття відбулося жеребкування для визначення команд-суперниць під час першої дії турніру. За результатами жеребкування команди розійшлися окремими аудиторіями, де власне і вступили у полемічне інтелектуальне протиборство задля визначення учасників півфіналів, а далі і фіналу та переможців змагань.

За рішенням кваліфікованого журі турніру у фіналі перемогу здобула команда «Золото Полуботка» (СЗШ №91 м. Львова). Друге місце між собою розділили команди «Холодний Яр» (Городоцький НВК №2 м. Городка), «Миколаївські копачі» (збірна команда Миколаєва) і «Шторм» (Комунальний заклад Солонківської сільської ради «Ліцей імені Героя України М. Паньківа»).

Детальніше: https://lnu.edu.ua/u-lvivskomu-universyteti-vidbuvsia…/

Щиро вітаємо переможців та усіх учасників турніру і бажаємо нових інтелектуальних звершень на благо Української Держави!