Відкриття експозиції Археологічного музею

31.10.2022 | 13:35

31 жовтня, об 11.30 відбудеться відкриття нової експозиції Археологічного музею ЛНУ імені Івана Франка (Головний корпус, 337 авдиторія). Запрошуємо усіх охочих відвідати цей захід.

До слова, у 2019 р. з ініціативи Ректора Університету В. Мельника та декана історичного факультету С. Качараби розпочато повне оновлення і реекспозицію музею (уже третю з часу відновлення діяльності у 1967 р.). За цей час, в умовах карантинних обмежень і дії воєнного стану, проведено широкомасштабні ремонтні роботи, встановлено нові вітрини, створено експозицію.

Отож сьогодні музейні матеріали доповнюють відеоматеріали про окремі періоди і пам’ятки. Детальніше про археологічні культури можна ознайомитися через QR-коди.

До речі, під час івенту для відвідувачів також буде доступна можливість безпосередньо потримати в руках окремі артефакти.

А ще під час відкриття відбудеться спецпогашення поштової марки та конверта, присвяченої цій урочистій події.

Музичний супровід – Народний Камерний Оркестр ЛНУ ім.Івана Франка.

Варто додати, що цьогоріч відзначаємо 55-річчя відновлення діяльності на історичному факультеті Археологічного музею, який відкрито у березні 1967 р. У його творенні і формуванні колекції брали участь відомі львівські археологи І. Свєшніков, Л. Крушельницька, О. Черниш, В. Баран, В. Ауліх, М. Пелещишин, Р. Чайка.