Захищаючи Українську Державу від російських окупантів загинув випускник історичного факультету Василь Борух

18.07.2023 | 09:12

Героєві було 50 років.

Василь Борух народився у селі Дрогомишль Львівської області. Спочатку навчався у Дрогомишлянському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Петра Василихи, опісля вступив до Нагачівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Вищу освіту здобув на історичному факультеті ЛНУ ім. Івана Франка. Після завершення навчання проходив службу у лавах прикордонників поблизу Придністровʼя. Упродовж тридцяти років Василь Борух працював вчителем історії у Домажирському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Львівської області.

Василь Борух мав активну громадянську позицію: був учасником Помаранчевої революції та Революції Гідності, а з перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем вирішив захищати Українську Державу у складі 10-го окремого стрілецького батальйону Сил територіальної оборони Збройних сил України. Згодом чоловік вступив до новоствореної 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України. За особисту відвагу при виконанні бойових завдань Василь Борух був нагороджений Хрестом «Честь і слава». У Героя залишилися дружина, донька, син, брати та сестри.

Академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка глибоко сумує у зв’язку з непоправною втратою і висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам загиблого Героя.

Вічна пам’ять і слава Герою України!

Прощання з Героєм відбудеться завтра, 18 липня об 11:00 год. в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Поховають чоловіка на Личаківському кладовищі.

https://lnu.edu.ua/zakhyshchaiuchy-ukrainu-zahynuv…/