Захищаючи Українську Державу загинув випускник факультету Юрій Ревера

29.08.2024 | 21:35


Захищаючи Українську Державу від російських окупантів, загинув випускник Львівського національного університету імені Івана Франка, багаторічний працівників Музею історії Університету Юрій Ревера. Героєві був 51 рік.

Юрій Ревера навчався у СШ № 76 і СШ № 54 м. Львова (випуск 1990 року). Працював на заводі факсимільно-телеграфної апаратури в бюро промислової естетики (1990-1993 роки). У 1998 році завершив навчання на історичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка (заочна форма навчання).

Юрій Ревера – укладач покажчика з топографії знахідок античних монет на території Західної України, автор наукових публікацій, готував дисертацію. Працював у Львівській національній науковій бібліотеці України імені Василя Стефаника (1993-1995 роки), згодом – у Музеї історії Львівського національного університету імені Івана Франка (1995-2009 роки). Був одним із укладачів фундаментального видання «Енциклопедія Львівського Університету» (2002-2008 роки). Герой був активним учасником Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Історик за освітою і покликанням, у 2008 році Юрій Ігорович став співробітником Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Інституту археології Національної академії наук України, де і пропрацював до зими 2022 року. У складі археологічних експедицій брав участь у розкопках та розвідках чи не у всіх куточках України.

У перші дні повномасштабної війни став на захист України, приєднався до лав Львівської територіальної оборони та Збройних сил України. Ніс службу у найгарячіших місцях на лінії фронту.

Парастас відбудеться 30 серпня, о 19:00 год. за адресою вул. Пекарська, 52.
Чин похорону розпочнеться 31 серпня об 11:00 год. у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові.
Поховають Героя на Личаківському кладовищі.
Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам Юрія Ревери. Вічна пам’ять і слава Герою…