Зустріч учасників «Школи Гідів»

06.10.2023 | 10:57

Коли ми говоримо про позашкілля, то дуже часто акцентуємо увагу на його зосередженості, як різновиду освіти, на добровільності відвідування. І саме в цьому прихований головний виклик для будь-якого викладача. Чи достатньо актуальним є твій напрям для молоді? І чи вважають тебе дійсно цікавим наставником? Адже саме ці критерії і є визначальними для рівня відвідуваності занять.

Ось чому настільки приємними є кадри з чергової зустрічі учасників «Школи Гідів» Дитячого Центру – насамперед, вмотивованих до здобуття професійних знань студентів нашого факультету. Зрештою, і тема заняття, що припало на 4 жовтня 2023 р., була по-справжньому цікавою: особливості завершення княжого періоду в історії м. Львова, і його поступовий перехід до «німецького» періоду своєї історії, за визначенням хроніста Бартоломея Зиморовича.

Слухачі курсу дізналися від  Тараса Олексина і про специфіку формування національних громад міста на межі XIV-XV ст., і про ті процеси, які заклали підвалини самої ментальності колективного львів’янина ранньомодерного часу. Не менша увага була приділена й джерелам з історії міста Лева, які спільними зусиллями «препарувалися» присутніми. І все це – під традиційний для курсу акомпанемент смачних напоїв та їжі, котрі, як жартує Тарас, додають аудиторії відчуття домашнього затишку, а студентам – щирого бажання навчатися.

Насамкінець, визначальною метою при впровадженні курсу є максимальне залучення всіх тих, хто справді прагне присвятити себе розкриттю туристичного потенціалу м. Львова і регіону. Тож уже з наступного заняття буде запроваджено ще й паралельну онлайн-трансляцію зустрічей, для тих учасників, які, в силу обставин, не завжди мають змогу приєднатися до своїх колег наживо.  І якщо хтось досі хвилювався щодо змоги бути присутнім на кожній зустрічі безпосередньо, то можна сміливо відкинути ці страхи, і поповнити команду за посиланням: https://cutt.ly/Jwbp45Mk

Бо, повірте: все найцікавіше – ще попереду!