Зустріч з істориком-етнологом, поетом, автором збірки віршів “CLIOPOLIS” Романом Тарнавським.

28.10.2019 | 10:53

21 жовтня у рамках заняття літературної студії відбулася творча зустріч з істориком-етнологом, поетом, автором збірки віршів “CLIOPOLIS” Романом Тарнавським.
Науковець з поетичним сприйняттям світу поділився зі студійцями секретами власної письменницької майстерні, розповів про задум, втілений у збірці, присвяченій Львову, розкрив таємниці народження і шліфування словесних образів у віршах, а ще сформулював надзвичайно слушні (особливо літераторам-початківцям) думки, сприятливі для плідної і немарної письменницької праці: поезія повинна випромінювати позитив; суть (думка) в поезії є важливішою, аніж форма (ритм, рима), написане обов”язково треба перечитувати, а прочитане — змінювати, редагувати; не бійтеся прислухатися до думки критиків, а водночас — не втрачайте індивідуальності… Декламованими власними поезіями Р. Тарнавський супроводив присутніх в поетичній мандрівці Львовом, а в невимушеній настроєвій бесіді пригадав початок свого віршописання у студентські роки, заняття у літературній студії під керівництвом Галини Крук, поетичні вечори у товаристві творчих однодумців.
Розмову з поетом продовжила розмова про поезію . Оленка Якимович, співорганізатор цьогорічної літературної студії, розповіла присутнім про жанрову специфіку НЕПРОЗИ , про римовані й неримовані вірші, про віршові розміри. А ще, присутні мали змогу послухати вірші один одного. Ірина Платко прочитала натхненну творчістю Г. Сковороди філософську замальовку, а Юлія Васьків — вірш-присвяту “Цвіту яблуні” М. Коцюбинського.