Чому Голокост став можливим? Передумови та наслідки трагедії. Вебінар

18.05.2021 | 10:11

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» запрошує вчителів історії на серію вебінарів про усну історію, роботу з першоджерелами, роботу з місцями пам’яті, а також психологічні аспекти та залучення в шкільний навчальний процес тематики з історії Голокосту.

Тема першого вебінару: Чому Голокост став можливим? Передумови та наслідки трагедії.

Обговоримо причини, механізми реалізації та наслідки Голокосту. А також спробуємо відповісти на найгостріші питання, пов’язані з цією темою.

Спікер: Андрій Руккас, директор Інституту вивчення Голокосту в Східній Європі при Меморіальному центрі Голокосту «Бабин Яр», кандидат історичних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Вебінар відбудеться 20 травня, початок о 18:00.

Участь безкоштовна. Всі слухачі отримають сертифікат участі.

Зареєструватися можна за посиланням: https://forms.gle/Zg7WPWPWqsWbm7RP8
Після реєстрації ви отримаєте посилання на Zoom для участі у вебінарі.
________
При висвітленні теми історії Голокосту важливо пам’ятати, що залученими до здійснення цього нелюдського задуму були мільйони «звичайних» громадян. Зрозуміти та усвідомити причини та мотивації конкретних виконавців політики Голокосту, щоб зробити необхідні висновки для запобігання подібних трагедій у майбутньому.

Детальніше про спікера: Андрій Руккас – відомий український історик, фахівець з військової історії України та Польщі, польсько-українського військового співробітництва 1920 року, української військової еміграції в Польщі в міжвоєнний період, Другої світової війни, історії Голокосту у Східній Європі. Автор понад 100 наукових і науково-популярних праць у виданнях України, Польщі, Латвії, Естонії, США. Автор курсів з історії Голокосту та історії геноцидів. З 2016 року – співорганізатор щорічних Літніх шкіл для дослідників з історії Голокосту.