Дослідницький проєкт «Ровесники Незалежності. Покоління у часі й в контексті подій»

06.04.2021 | 09:35

Шановні колеги, кафедра соціології Львівського національного університету імені Івана Франка та відділ соціальних структур Інституту соціології НАН України розпочали дослідницький проєкт «Ровесники Незалежності. Покоління у часі й в контексті подій», який виконується виключно на добровільно-волонтерських засадах.

Отже, маємо на меті дослідити соціологічний портрет покоління, яке народилося в 1991 році – в один рік із проголошенням Незалежності. І сподіваємося з’ясувати настрої, цінності та ціннісні орієнтації цього покоління. Те, як дух часу, умови соціалізації (дитинство та навчання) вплинули на світосприйняття і світобачення. Як Ровесники Незалежності бачать цей світ і себе в ньому? На що опираються в собі, на інших у порівнянні з «батьками»? Що цінують і пам’ятають? Як ті чи інші історичні події вплинули на їхнє подальше життя?

Розуміємо обмеженість і недосконалість інструментарію, проте сподіваємося на Вашу добру волю і професійну солідарність.

Будемо просити поширити опитувальник серед колег, друзів, які, можливо, мають у своєму оточенні молодих людей 1991 року народження. Не йдеться про репрезентацію. Покоління різнорідне і нам соціологам важливі різні життєві історії та думки.

ПРОСИМО У ПОШУКУ РОВЕСНИКІВ, ЯКІ Б ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ОПИТУВАННЯ І ПОШИРИЛИ ЙОГО ТАКОЖ СЕРЕД СВОЇХ ОДНОЛІТКІВ – ОДНОКЛАСНИКІВ, ОДНОГРУПНИКІВ!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefU1pftRO3nEwIxUaSN2ZwS68eaDb2GVdyww6N_Dh2ATobfA/viewform?fbclid=IwAR1DEMQ-eZ0xpZSktKP_fJdCvaKrXhZryI0kIY2gKgn7zsUsNTit2wE9Hlc

PS: ПРОХАННЯ ЗАПОВНЮВАТИ АНКЕТУ НА МОБІЛЬНИХ ПРИСТРОЯХ В АЛЬБОМНОМУ ФОРМАТІ З МЕТОЮ ОХОПЛЕННЯ УСІХ ПИТАНЬ В ТАБЛИЦЯХ!

З повагою та вдячністю за співпрацю, співкерівники проєкту:

Наталія Коваліско, д. с. н, професор кафедри соціології Львівського національного університету імені Івана Франка

Сергій Макєєв, д. с. н., завідувач відділу соціальних структур Інституту соціології НАН України

За довідками і уточненнями щодо співпраці звертатися: Коваліско Наталія Володимирівна, 0977980015, 0500532570; kovalisko@mail.lviv.ua