Дивовижні технології стародавнього світу. Cемінар від студентів Noosphere Archaeology

19.05.2021 | 09:36

Запрошуємо студентів-істориків, а також усіх, хто цікавиться історією, археологією, антропологією на семінар від студентів Noosphere Archaeology! Як первісні люди змогли «приручити» вогонь? Як здогадались, що смажене м’ясо смакує краще, а якщо додати трохи хліба і овочів, то вийде смачнезний бургер? Якою ще технологією, окрім гончарства, досконало володіли трипільці? І де шукати витоки усіх сучасних технологій, пов’язаних з обробкою металу? Ми спробуємо не тільки теоретично дослідити усі ці питання, а й трошки поекспериментувати з вогнем. У програмі також смачна піца (за старовинними рецептами!), чай, кава, дружнє і цікаве спілкування.

Дата: середа, 19 березня, 15:00 год.
Місце проведення: м. Дніпро, конференц-зал Інжинірингової школи Noosphere, вул. Наукова 13.
Захід буде проведено з дотриманням карантинних норм.
Участь безкоштовна! Якщо ви з Дніпра, і бажаєте долучитись до семінару офлайн, ОБОВ’ЯЗКОВО зареєструйтесь, будь ласка, за посиланням: https://forms.gle/tjDeCn4kDiKoVkoT9
Ви також можете зареєструватись у цій формі, якщо хочете отримувати новини про наші події та участь в експедиціях.
Онлайн-трансляція буде на нашій сторінці у Facebook: facebook.com/nooarchaeology

Програма семінару:
15:00 – Вступне слово керівника Noosphere Archaeology Анастасії Струкуленко.
15:20 – Як первісні люди познайомились з вогнем, як його добували і використовували? Єлизавета Комарова, студентка УМСФ.
15:40 – Як готували їжу під час Кам’яної доби? Марія Качур, студентка УМСФ.
16:00 – Технологічні досягнення трипільської культури у сфері металообробки. Валерій Мороз, студент ДНУ.
16:20 – Як започаткувалась металургія заліза? Сергій Сосновський, студент ДНУ.
16:40 – Про експериментальну археологію. Анастасія Струкуленко, керівник Noosphere Archaeology, кандидат історичних наук.
17:00 – Піца-брейк, чаювання і спілкування.
17:40 – Трохи експериментів з вогнем і первісними методиками його добування.