Голосування за кінофільм для перегляду (проект “Кінолекторій”)

23.11.2018 | 18:26

У середу, 28 листопада, о 18-00 відбудеться уже традиційний для нас кінолекторій.
Цього разу будемо дивитись фільм разом з Тетяною Лапан.
А який фільм – обирайте в голосуванні нижче.
Аудиторія перегляду – 330.
Для голосування потрібно зайти з комп’ютера на ФБ або мати ліцензійний додаток ФБ на телефоні/планшеті.
Голосуйте активно і нехай переможе найкращий!
Описи фільмів
1) Дія фільму “Щасливого Різдва” відбувається у часи Першої світової війни напередодні Різдва. В окопах ворогуючих сторін сподіваються на те, що супротивник теж буде святкувати, і влаштовують нехитру вечерю. У німецькому штабі панує особливий настрій: сюди завітала відома оперна співачка. Вона та її коханий співак-тенор, призваний на фронт, починають невеликий імпровізований концерт. Після виконання арій для офіцерського складу артисти йдуть в окопи, щоб заспівати для солдатів. Несподівано їх співу вторить музика шотландської волинки. Відтак шотландський священик, французький лейтенант, німецький тенор і його кохана опиняються в самому серці спонтанного братерства, що виникає між окопами німців, англійців і французів. Рушниці залишені осторонь, а самі солдати й офіцери виходять назустріч один одному, щоб обмінятися сигаретами, розділити шоколад, випити шампанського і побажати один одному щасливого Різдва.
2) “Довгі заручини” – в Першу світову війну, під час битви на Соммі, п’ятеро французьких солдатів потрапляють під трибунал за звинуваченням у навмисному нанесенні собі травм через страх перед ранковою атакою. Трибунал засуджує усіх п’ятьох до смертної кари, і їх викидають на нейтральну смугу між двома лініями фронту — біля аванпосту «Бінго в сутінках». Після цього про всіх п’ятьох нічого не відомо. В послідовності появи цих солдат на екрані і їх короткої «військової біографії» виникає п’ятий за рахунком солдат зі своєю історією — це Манек, наречений головної героїні фільму, чарівної кульгавої Матільди, яка не вірить у те, що її коханий помер. Її серце говорить їй протилежне. Після закінчення війни Матільда проводить своє власне розслідування, поступово дізнаючись, що насправді відбулося в цей день біля «Бінго в сутінках».
3) «З міркувань совісті»— американсько-австралійський військово-драматичний фільм, знятий Мелом Гібсоном.
Фільм розповідає про медика армії США часів Другої Світової війни Дезмонда Доса, який відмовляється вбивати людей і стає першим ідейним ухильником
4) «Бойовий кінь» — військова драма Стівена Спілберга, екранізація повісті Майкла Морпурго. В стрічці режисер досить оригінально зобразив події I-ї Світової Війни на прикладі долі коня на ім’я Джоі. Провідною ідеєю фільму є схожість людей по різні боки лінії фронту в своїх людських цінностях і прагненнях, та спроба передати жорстокі реалії воєнного часу в загалом пом’якшеному й мелодраматичному тоні.