Інтерв’ю з Ольгою Щодрою до Дня Української Державності

29.07.2022 | 13:10

У час відзначення Дня Української Державності важливо ще раз закцентувати увагу суспільства на витоках Української Державності, її непростому шляху розвитку та становлення. Незважаючи на усі історичні і політичні перипетії упродовж тисячоліть, Українська Держава завжди виборювала своє право на існування.

Сьогодні, коли українці вкотре змушені підтверджувати право нації на незалежність та суверенітет, чинити опір ворожим наративам росії, обстоювати національні інтереси та відвойовувати кожен сантиметр своєї землі, нам як ніколи потрібно вникнути у суть українського державотворчого процесу та з’ясувати беззаперечні історичні факти.

Про витоки української державності, традиції й історичні передумови, а також сучасні пропагандистські методи росії проти нашої держави ми поговорили із кандидаткою історичних наук, доценткою, завідувачкою кафедри давньої історії України та архівознавства історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, авторкою монографії «Слов’яни і Русь в ранньому середньовіччі. Передумови і початки формування імперії русів» Ольгою Щодрою ⬇️

https://lnu.edu.ua/olha-shchodra-treba-nahadaty-sobi-i…/