Лекція Тараса Мартиненка “Перед обличчям Катастрофи: поведінка мешканців Львова під час Голокосту (1941-1944)”

02.10.2018 | 09:41

3 жовтня о 18.30 запрошуємо на лекцію Тараса Мартиненка “Перед обличчям Катастрофи: поведінка мешканців Львова під час Голокосту (1941-1944)”.

Поведінка місцевого населення залишається однією з нечисленних тем в історії Шоа, довкола яких усе ще тривають дискусії. Фрагментарність і суб’єктивність джерел, а також конфліктність національних наративів історії Другої світової війни на даних теренах не сприяють формуванню комплексного бачення ситуації. Основним завданням лекції є різні тактики поведінки мешканців Львова в умовах окупації та геноциду. У ході розповіді дослідник зосередиться на детальному аналізі всього діапазону поведінкових реакцій та інтерпретацій ситуації різними групами населення, на виокремленні їхньої локальної специфіки.

Подія відбувається в межах програми “Lwów, לעמבערג‎, Львів, Lemberg’43: Місто, яке (не)пережило” – це серія меморіальних заходів до 75-ої річниці ліквідації гетто та Янівського концтабору у Львові. Впродовж березня-листопада 2018 року в місті відбуватимуться лекції, виставки, меморіальні концерти. Програма відбувається за підтримки Львівської міської ради та у співпраці дослідницьких, музейних та культурних організацій міста: Меморіальнй музей тоталітарних режимів “Територія терору”, Центр міської історії Центрально-Східної Європи, Благодійний фонд Хесед-Арьє, Львівський будинок органної та камерної музики, Музична аґенція Collegium Musicum, Програма єврейських студій УКУ, Благодійний фонд Бней Бріт “Леополіс” імені Еміля Домбергера.

Тарас Мартиненко – історик, працює над книжкою про соціальну історію Львова у роки Другої світової війни.

Подія на сайті Центру: http://www.lvivcenter.org/uk/chronicle/news/?newsid=2873