Міські досвіди у Східній Європі після 1917 року. Круглий стіл

28.08.2018 | 09:53

29 серпня о 18.30 запрошуємо на круглий стіл “Народження нового світу: міські досвіди у Східній Європі після 1917 року”.

Події, що відбувалися на Сході Європи наприкінці Великої війни, яка все ще точилася на її Заході, значною мірою визначили подальшу долю континенту. Революції, розпад імперій, громадянські війни, потуги народження нових держав – східноєвропейські “виходи” з війни були множинними. Так само множинним був міський досвід. Під час дискусії поміркуємо про те, щó вивчення міст додає до нашого розуміння великих подій, записаних у національні наративи країн Східної Європи під назвами революцій та творення національних держав. Ще одне питання, до якого ми також звернемося, – це наскільки насилля, прояви іншування, екстремальне повсякдення, які пережили містяни у цей період, спрогнозували подальшу траєкторію розвитку континенту, особливо у 1930-ті роки. Насамкінець обговоримо проблему порядку в містах та спроможності влади його забезпечувати. Вона особливо рельєфно окреслилася в період розпаду імперій у Східній Європі та стала однією із центральних упродовж усього ХХ ст., не втративши своєї актуальності дотепер.

Дискутанти:
*Оксана Дудко (Центр міської історії / Університет Торонто)
*Джошуа Сенборн (Коледж Лафаєт, США)
*Сергій Єкельчик (Університет Вікторії, Канада)
*Джей Вінтер (Єльський університет)
Модераторка: Олена Бетлій (Центр міської історії / НУ “Києво-Могилянська Академія”).

Круглий стіл стане завершення міжнародної конференції “Множинність виходів з війни: досвід міст Східного фронту”, що проходитиме в Центрі міської історії 28-29 серпня 2018 р.

Цей круглий стіл також є частиною публічної програми “Місто на лінії: Львів у листопаді 1918 року”, що запрошує широку громадськість до обговорення 100-річчя закінчення Великої війни та створення ЗУНР в ширшому контексті падіння імперій, революцій, створення нових національних держав та соціальних та культурних змін.

Мова події: українська, англійська – з синхронним перекладом.

Більше про подію: http://www.lvivcenter.org/uk/chronicle/news/?newsid=2838