Modus Legendi: Консерватор на тлі епохи: Павло Скоропадський (доповідач Роман Лехнюк)

04.05.2018 | 10:27

Запрошуємо на засідання міждисциплінарного семінару Modus Legendi: Консерватор на тлі епохи: Павло Скоропадський і дилеми українського консерватизму кінця ХІХ – першої чверті ХХ століття, яка відбудеться 16 травня 2018 р. з 13:00 по 14:30 год. в Науковій бібліотеці ЛНУ імені Івана Франка.
Доповідач: Роман Лехнюк, асистент кафедри новітньої історії України імені Михайла Грушевського Львівського національного університету імені Івана Франка.

Лекцію присвячено Павлу Скоропадському – з одного боку знаній постаті, а з іншого – людині, чиї ідеї і вчинки до сьогодні є предметом запеклих суперечок. До уваги слухачів будуть представлені міркування щодо джерел формування світогляду гетьмана і його особливостей, що значною мірою визначили політику керманича Української Держави у квітні-грудні 1918 року. У контексті постаті Павла Скоропадського значну увагу буде приділено ширшому аналізу дилем українського консерватизму в переломний як для нього, так і для України й світу загалом час кінця ХІХ – першої чверті ХХ століть.