Онлайн-зустріч “Канцерка-місце, де зустрічаються технології”

25.11.2021 | 10:38
Запрошуємо на онлайн-подію, присвячену археологічній керамології, а також LIDAR дослідженням в археології, яка відбуться 30 листопада 2021 р.
Програма заходу:
16:00-16:40
Анастасія Корохіна, кандидатка історичних наук, наукова співробітниця Інституту археології НАН України: “Петрографія археологічної кераміки: що й для чого?”.
Анастасія познайомить онлайн-глядачів з петрографією – методом дослідження прозорих шліфів кераміки через поляризаційний мікроскоп.
16:50-17:30
Ганна Юрченко, наукова співробітниця Дніпропетровського національного історичного музею імені Д. І. Яворницького, дослідниця археологічного об’єкту Балка Канцерка: “Унікальний гончарний центр з цікавою історією та великим потенціалом для досліджень”.
Ганна розкаже про історію досліджень пам’ятки аланського періоду Балка Канцерка, поділиться цікавими і навіть трохи детективними історіями, пов’язаними з Канцеркою, і презентує знахідки сезону-2021.
17:40-18:20
Сергій Пославський, кандидат фізико-математичних наук, науковий співробітник Noosphere Engineering School: “Презентація LIDAR-зйомки пам’ятки Балка Канцерка від Noosphere Archaeology”.
У вересні 2021 року Noosphere Archaeology провела LIDAR-зйомку Балки Канцерка. Сергій розкаже про результати досліджень і перспективи LIDAR-технологій в археології.
Обов’язкова реєстрація за посиланням: https://forms.gle/m9KtNZW1waERRvEk8
А більше деталей про івент тут