Освітній семінар «Як домовитися з минулим»

29.10.2018 | 08:51

Як працювати зі складними питаннями минулого? Хто має впливати на формування політики національної пам’яті? Яке порозуміння можливе на кордонах? Як поєднати розмаїття пам’яті у рамках країни? Навіщо молоді домовлятися із минулим своєї країни?

Центр досліджень визвольного руху спільно з Фондом Конрада Аденауера (Konrad Adenauer Stiftung Ukraine) запрошує молодь подавати заявки на 4-денний воркшоп.

Ми розглянемо різні моделі роботи з колективною пам’яттю в країнах, які мають досвід тоталітаризму, поміркуємо, чому інститути національної пам’яті виникають лише у посттоталітарних державах, та спробуємо віднайти нові формати роботи з минулим.

Програма воркшопу включатиме навчальні візити до різних установ та місць пам’яті у Києві.

Для участі у заході потрібно заповнити форму: bit.ly/2CYZ5vA

Хто може подавати заявки?

Студенти старших курсів, аспіранти, молоді випускники, громадські активісти. Вік: 19-35 років. Спеціальності: історики, політологи, соціологи, культурологи, філософи, релігієзнавці, філологи, журналісти, правники, економісти, міжнародні відносини, а також усі ті, хто працює з ініціативами у гуманітарній сфері, реалізовує проекти пов’язані з політикою та культурою національної пам’яті в Україні.

Організатори компенсують транспортні витрати та проживання під час заходу. Участь безкоштовна.

Воркшоп завершиться відкритою міжнародною конференцією 19-20 листопада (Київ).

Відео: Sollusion FX

https://www.facebook.com/cdvrua/videos/2123638530993932/