Презентація книги “Воїни світла: університет і війна”

07.10.2021 | 10:08

Запрошуємо на презентацію авторського видавничого проєкту “Воїни світла”.

У першому томі книги “Воїни світла: університет і війна” зібрано 13 інтерв’ю із учасниками бойових дій російсько-української війни (з 2014 р.), доля яких пов’язана зі Львівським національним університетом імені Івана Франка.

Респонденти проєкту – студенти, випускники, працівники університету, які стали військовослужбовцями чи добровольцями фронту.

У розповідях відтворені мотиваційні контексти, питання матеріального забезпечення фронту, побратимства, труднощі, із якими довелося зіштовхнутись, перебуваючи на війні тощо.

Мета проєкту – показати інтелектуальну та відповідальну особистість перед воєнними викликами сьогодення. Усі інтерв’ю записані за допомогою методу усної історії, що дає можливість максимально зберегти автентичність мови та джерельних свідчень.

Розповіді проілюстровані фотографіями з особистих архівів оповідачів і картами, що відображають ситуацію у зоні проведення АТО у 2014–2017 рр.

Книга призначена для дослідників російсько-українського конфлікту, психологів, соціологів, учнів, студентів і викладачів шкіл і вишів, військово-службовців та всіх зацікавлених.

Учасники презентації:
Співавторки книги: Кілар Анастасія, Пікулицька Христина, Булка Світлана
Науковий редактор: Кметь Василь

Рецензенти: Кузьменко Оксана, Конопка Володимир, Грень Тарас, Смага Іван, Гуменюк Андрій, Ілик Петро.