ПРОЕКТ “РОЗСТРІЛЯНА АРХЕОЛОГІЯ”

25.08.2017 | 19:13

ПРОЕКТ “РОЗСТРІЛЯНА АРХЕОЛОГІЯ”

У День Незалежності України одним із наших обов’язків є вшанування пам’яті тих, хто своєю щирою працею, любов’ю до рідної землі та громадянською позицією наближав нашу країну до її суверенітету. Серед когорти українських патріотів варто відзначити й українських археологів, котрі боронили давню історію нашого народу та його матеріальну спадщину. Символічна назва запропонованого проекту «Розстріляна археологія» має на меті продемонструвати наскільки важливою є археологічна наука та наша культурна загалом, адже пам’ять про минуле робить нас тими ким ми є і будемо. Натомість тоталітарні окупаційні режими робили усе для того аби нашу самоідентичність було знищено, а історію переписано. А відтак пропонуємо згадати та вшанувати тих наших колег, котрі стали жертвами окупаційної влади.

P.S. Шановні колеги, якщо у Вас є будь-яка інформація про українських археологів, котрих було знищено чи репресовано за їхню трудову та громадянську діяльність просимо писати їх прізвища у коментарях. З Днем Незалежності!!!
P.P.S. Сподіваємося, що наші дослідники з історії археології приділять цій темі окреме дослідження. Наталя Булик і Анна Яненко,  дякуємо за надану інформацію про дослідників у вигляді публікацій та порад.

Матеріал підготували Василь Федевич та Ірина Луцик.